Aura by se dala definovat jako barevné energetické pole, které obklopuje každého člověka na zemi. Pokud se tyto energie a jejich barvy naučíte vnímat, můžete rozpoznat celou řadu skutečností o druhých. Aury totiž zračí to, jaký je člověk ve svém nitru. Zda má laskavé srdce, dobré úmysly a duchovně na sobě pracuje. Rovněž dávají informaci o tom, jestli je daný jedinec zdráv nebo nemocen. Jak se tedy naučit tato úžasná barevná pole vidět? Není na tom nic těžkého, chce to jen pravidelné trénování.

Sám sobě učitelem

Než začnete vnímat auru kolem druhých lidí, začnete u sebe. Citlivější jedinci uvidí barevné energetické pole hned napoprvé, někomu to zas může trvat o něco déle. Nenechte se tedy odradit a trénujte. Zkuste třeba tohle „cvičení“: spojte dlaně k sobě a přitiskněte je pevně po dobu několika vteřin. Poté je pomalu rozpojujte, až mezi nimi docílíte vzdálenosti zhruba dva centimetry. Dívejte se do této mezery kolem svých dlaní a mějte u toho přimhouřené oči. Soustřeďte se a zhluboka dýchejte. Rozhodně na sebe nespěchejte, buďte trpěliví. Obdobně můžete postupovat i s jednotlivými prsty. Dřív nebo později spatříte onu auru v podobě barevné mlhy kolem vašeho těla.

Naučte se, co jednotlivé odstíny znamenají

Každá aura má trochu jiný odstín. Jasné a světlé barvy předznamenávají dobré zdraví, a to jak mentální, tak i duševní. Naopak tmavé odstíny mohou předznamenávat nemoc duše anebo těla. Nyní si pojďme říct, co tedy jednotlivé barvy říkají o daném člověku:

  • Bílá: je znakem hodnotného duchovního rozvoje. Značí prakticky čistou a laskavou duši, která nemá postranní úmysly. Pokud uvidíte ve své auře nebo u druhých tento odstín, jste na správné životní cestě.
  • Černá: značí duševní problémy, nahromaděná traumata z minulosti a celkově uzavřenost před okolím. Objevit se může také u tělesně nemocných lidí.
  • Žlutá: pravděpodobně ji uvidíte u člověka, který je velmi moudrý, veselý a tvořivý. Značit ovšem může i strach z toho, co přijde.
  • Zelená: pakliže je odstín jasný, dotyčný duchovně roste a harmonizuje svůj vnitřní svět. Když je ale barva tmavá až zašedlá, značí pocity méněcennosti nebo záště vůči okolí.
  • Červená: v auře ji mívají lidé, kteří jsou velmi sebevědomí. Znamenat však může i nahromaděnou agresi, ukřivděnost a neschopnost posunout se dál.
  • Oranžová: její přítomnost v auře značí na jedné straně dobrodružnou povahu, akčnost, komunikativnost, ale na druhou stranu i více nakumulovaného stresu a potlačované touhy.
  • Modrá: světlé odstíny znamenají, že dotyčný má velmi rozvinutý šestý smysl. K druhým je empatický a chápavý. Tmavé odstíny značí potlačování emocí a neschopnost čelit problémům.
  • Fialová: pokud uvidíte v auře barvu fialovou, zřejmě se setkáváte s velice chytrým a oduševnělým člověkem, který ví, co dělá. Jeho vnitřní síla je ohromná.

Jak vidět auru u ostatních lidí?

Když se naučíte vidět auru u sebe a pochopíte smysl jednotlivých odstínů, můžete se pustit do sledování energetických polí u druhých. Zprvu požádejte někoho z vaší rodiny, aby se postavil před světlou zeď a z asi půl metru jej sledujte. Po chvíli se vám barevná mlha kolem těla objeví. Může mít dokonce více vrstev různých odstínů. Pro bystřejší periferní vidění lze trénovat i na různých předmětech. Postavte před sebe například sklenici a asi minutu na ní hleďte. Snažte se soustředit na její obrysy. Barevné spektrum si pak vštípíte třeba tak, že si zakoupíte obyčejné papíry různých odstínů a budete se na ně po nějaký čas dívat. Po pravidelném tréninku začnete energetická pole nakonec vnímat i ve společnosti.

Autorka se tématem dlouhodobě zabývá a čerpá ze svých zkušeností.