Krásně si prostřete pro krásu
Pěkná a mladistvá pleť je snem snad každé ženy a v každém věku. Ano, můžete se mazat drahými krémy, největší službu ale stejně prokáže správná výživa.
Geneticky modifikované potraviny konzumujete denně a ani o tom nevíte. Jsou ale bezpečné?
Vědecký pokrok nám umožnil tvořit si potraviny přesně takové, jaké chceme. Větší, šťavnatější, výživnější nebo odolnější proti škůdcům.
Vejce: Problematika trhu, různé druhy a prospěšnost pro organismus
Vejce jsou jednou z nejčastěji konzumovaných potravin po celém světě. Jsou zdrojem bílkovin, vitamínů a minerálů a mají mnoho výhod pro lidské zdraví.
6 jednoduchých tipů pro zdravější jídelníček
Upravit zavedené stravovací návyky a dopřát si více prospěšných potravin plných cenných mikroživin nemusí být složité. Začátečníci mohou zkusit postupné zavádění menších změn v jídelníčku, které, ačkoliv nejsou náročné, záhy se pozitivně projeví na zdraví, popřípadě i hmotnosti.
Tipy na letní recepty z domácího ovoce
Šťavnaté meruňky, slaďoučké jahody nebo antioxidanty nabité borůvky. Ovocná úroda vám teď na zahradě pravděpodobně dozrává takovou rychlostí, že nestíháte vymýšlet, jak ji zužitkovat.
Nevěřte všem mýtům o jídle
Nevěřte všem mýtům, které se říkají o jídle a které kolují na internetu. Zjistili jsme názor odborníků na nejčastější mýty o zdravé stravě i hubnutí.
Připravte si elixír mládí a vyzkoušejte jeho sílu
Připravte si skutečný elixír mládí. Možná to není ten kouzelný, který dokáže zastavit čas, ale známe bylinky, co vás dokážou úspěšně omladit a čas alespoň na chvíli obelstít.
Osvěžení na talíři: Potraviny s ochlazujícím účinkem
Nenechte se zaskočit letními tropickými teplotami a mějte po ruce potraviny, které jsou známé ochlazujícími účinky. Osvěžující jídelníček je skvělým způsobem, jak se v horkém počasí ochladit a zvýšit si osobní komfort i během toho nejparnějšího dne.
V dnešní době koluje mnoho mýtů o jídle, proto bychom je měli rozpoznat a nadobro s nimi skoncovat
Debatovat s někým o jídle může být opravdu těžké. Jeden preferuje stravu chudou na sacharidy, někdo zase na tuky a tak dále.