Čas pro pickles je tu. Už jej máte v lednici i vy?
Pro ty, kteří ještě nevědí, co je to pickles, tak se jedná o rychle kvašenou zeleninu. Název sice působí novodobě, ale samotná metoda je tu s námi už desítky let.
Rozmarýn nejen na ochucení masa, ale i jako pomocník pro zdraví
Bylinky jsou dar přírody a rozhodně by neměly chybět v žádné domácnosti. I v takové, která nemá zahradu.
Nezapomínejte na kořenovou zeleninu. Je plná mikroživin
Jako každým rokem, proběhlo v říjnu hlavní období sklizně kořenové zeleniny. Stále ještě toho můžete šikovně využít a zařadit čerstvou mrkev, petržel či červenou řepu do jídelníčku.
Může být pití kávy prospěšné? Podle odborníků ano
Léta letoucí jsme byli odrazováni od pití kávy pro její škodlivé účinky na naše zdraví, mnoho z nás tedy překvapí, že současný trend je zcela opačný. Káva může být zdraví prospěšná, a to nehovoříme o kávě z čekanky, bukvic nebo dalších náhražkách kávových zrn.
Podzimní strava podle ájurvédy
Podzim je tu a spolu s ním přichází změna vnitřního rytmu. Navracíme se více k sobě, rozjímání a klidu.
Dračí ovoce: Exotický zdroj prebiotik se skvělou chutí
Dračí ovoce, taktéž známé pod označením pitahaya, je plodem kaktusu, který roste v tropických oblastech. Jedná se o jedno z nejfotogeničtějších ovocí na světě, které je navíc doslova nabité zdraví prospěšnými látkami.
Jak donutit děti jíst zeleninu? Přidejte ji do sladkých moučníků
Zkoušeli jste někdy do dětí dostat zeleninu? Byli jste ve své snaze úspěšní?
Potraviny pro krásnější pleť
Asi každá žena (a mnohdy zdaleka nejen žena) touží po tom, aby měla krásnou pleť. Většina z nich proto sází na komerční přípravky, které slibují skvělé výsledky již po několika použitích.
Graviola – peruánský poklad pro naše zdraví
Graviola je peruánský strom, který nám nabízí mnoho zdravotních benefitů. Domorodí obyvatelé ji od nepaměti používali ve své tradiční medicíně k podpoře zdraví i léčení.
Jídlem proti Alzheimerovi a demenci. Nepodceňujte prevenci
Je všeobecně známo, že riziko propuknutí demence a Alzheimerovy choroby ovlivňuje naše genetická výbava, zvyšující se věk, kouření, konzumace alkoholu, vysoký krevní tlak a cholesterol nebo nedostatečná duševní stimulace. Věděli jste ale, že také správným výběrem potravin můžete významně posílit mozek a snížit riziko vzniku