Diovo ovoce neboli kaki, proč si jej dopřát?
Ne nadarmo se té oranžové, šťavnaté dobrotě přezdívá „Diovo ovoce“ nebo „pokrm bohů“. Kromě skvělé chuti se může kaki pochlubit pozitivními účinky na lidský organismus, jako je posílení imunity nebo úleva od stresu.
Rozmarýn nejen na ochucení masa, ale i jako pomocník pro zdraví
Bylinky jsou dar přírody a rozhodně by neměly chybět v žádné domácnosti. I v takové, která nemá zahradu.
Cordyceps: Tajná zbraň čínské medicíny
Pod názvem cordyceps si představíme mnohé, ale houbu nejspíš ne. Někteří znalejší již možná slyšeli o účincích této vzácné houby.
Lesní houby, chuťovka, která přináší hned několik zdravotních benefitů
Zajít si společně s rodinou na sběr hub je nejenom příjemně strávený čas na čerstvém vzduchu, ale i způsob, jakým si obstarat levný a zdraví prospěšný oběd. Kromě nízkého obsahu kalorií totiž houby nabízí spoustu dalších pozitiv.
Durian. Ovoce, které překvapí odpudivým zápachem i cennými zdravotními benefity
Přestože se durianu přezdívá král ovoce, v některých zemích vás s ním nepustí do hotelu ani do městské hromadné dopravy. Typické je toto asijské exotické ovoce totiž nejen svou velikostí, ale i nepříjemným zápachem, který většinu lidí od jeho konzumace odradí.
Přírodní zpomalovač stárnutí aneb proč se letos vydat na sběr borůvek
Nejen, že jsou borůvky, ať už lesní nebo kanadské, skvělou pochoutkou, ještě navíc se pyšní řadou benefitů pro lidské tělo. Chrání zdraví našeho mozku, snižují riziko obezity, a dokonce zpomalují stárnutí.
Avokádo je nejtučnějším ovocem, přesto byste jej měli do jídelníčku zařadit
Avokádo je všestrannou surovinou, která své uplatnění najde jako přísada do smoothie, pomazánek nebo polévek. Chuť přitom není to jediné, co uchvátilo konzumenty napříč světem.
Cvrččí, špaldová nebo kokosová: Jak se vyznat v nabízených moukách?
Již dávno jsou pryč doby, kdy se v obchodech prodávala pouze pšeničná mouka. Současná nabídka prodávaných druhů mouky je opravdu rozsáhlá.
Léčivé účinky kurkumy – zázrak přírodní medicíny
Se zázvorem, blízkým příbuzným kurkumy, už jsme se v posledních letech stihli nejen seznámit, ale také ho zařadit do jídelníčku vzhledem k jeho pozitivnímu vlivu na lidské zdraví. Dejme stejnou šanci i kurkumě, protože zdravotní benefity vyplývající z její konzumace jsou se zázvorem přinejmenším srovnatelné.