Že nejde vykouzlit hladký účes bez žehličky? Ale jde…Toužíte po hladkém a lesklém účesu, ale nechcete si ničit vlasy narovnávací žehličkou? Zkuste dopřát své kštici speciální péči a přírodní narovnávač. Tohle vaše vlasy určitě ocení.

Hladký účes díky masce

Základem všeho jsou umyté vlasy. Pokud toužíte po hladkém účesu na druhý den, ideálně si na vlasy dejte “přírodní žehličku” v podobě speciální masky. Budete potřebovat ½ hrníčku vymačkané citronové šťávy a kokosový tuk. Vyšlehejte a nechte v lednici cca hodinu a půl odpočinout. Směs aplikujte na suché vlasy. Zakryjte je a nechte přes noc působit. Směs ráno opláchněte a umyjte si hlavu. 

Když nemáte čas nechat vlasy uschnout

Ideální řešení je nechat vlasy uschnout přirozeně. Pokud ale nemáte na tohle čas, ošetřete je speciálním ochranným spejem před tepelnou úpravou. Nechte jej chvilku zaschnout a následně se pusťte do fénování. I v tomhle případě nastříkejte sprej na mírně usušené vlasy, ne hned po umytí.

Fénujte při mírných teplotách. Současné fény mají i eko programy apod. Můžete si zabalit hlavu do ručníku a do speciálního otvoru nechat foukat chladný vzduch. Tak vlasy mnohem rychleji proschnou. Nakonec je uhlaďte hřebenem při posledních pár minutách fénování. Nakonec vlasy rozzářete leskem. Na ruce si dejte jen malé množství a vlasy rukama opatrně pohlaďte, téměř se nedotýkejte.

Přírodní lesk na vlasy

Pokud dlohodobě vaše vlasy ztratily lesk, můžete jim ho jednoduše a přírodní cestou navrátit. Pomocníkem v takové chvíli bude jedlá soda a voda. Smíchejte je dohromady tak, aby se vytvořila pasta. Do umytých vlasů vmasírujte pastu tak, aby se dostala všude. Chvilku počkejte a následně je důkladně propláchněte vlažnou vodou. Kúra se opakuje minimálně jednou za 14 dní.

Máte nějaký vlastní recept?