6 jednoduchých tipů pro zdravější jídelníček
Upravit zavedené stravovací návyky a dopřát si více prospěšných potravin plných cenných mikroživin nemusí být složité. Začátečníci mohou zkusit postupné zavádění menších změn v jídelníčku, které, ačkoliv nejsou náročné, záhy se pozitivně projeví na zdraví, popřípadě i hmotnosti.
Vzhledem připomíná hada, chutí ananas: Proč ochutnat ovoce salak?
Na první pohled nevábné ovoce v sobě ukrývá šťavnatou dužinu plnou zdraví prospěšných látek. Navíc salak obsahuje minimum kalorií, proto je vyhledávaným osvěžením i během hubnutí.
Amalaki – tradiční ovoce ájurvédy
Amalaki, jinak také embilika lékařská, je důležitou součástí tradičního indického lékařství, ájurvédy, jehož počátky sahají až k historickým védám, do doby více než 2 tisíce let př. n.
Jídlem proti Alzheimerovi a demenci. Nepodceňujte prevenci
Je všeobecně známo, že riziko propuknutí demence a Alzheimerovy choroby ovlivňuje naše genetická výbava, zvyšující se věk, kouření, konzumace alkoholu, vysoký krevní tlak a cholesterol nebo nedostatečná duševní stimulace. Věděli jste ale, že také správným výběrem potravin můžete významně posílit mozek a snížit riziko vzniku
Staročeská kuchyně našich babiček
Hrách, kroupy, jáhly nebo pohanka. To vše z našeho jídelníčku pomalu vymizelo, abychom se k tomu mohli vrátit.