Zdravá inspirace aneb Vaříme z podzimních ingrediencí
Podzim je období, kdy se naše chladničky a zahrady naplňují chutnými a výživnými ingrediencemi. Je ideální čas začít využívat tyto podzimní poklady a vařit z nich lahodné a zdravé jídlo.
Jaké ovoce zařadit do svého podzimního jídelníčku?
S postupně přicházejícími studenými dny je vhodné svoji imunitu posilovat všemi možnými způsoby. Ten nejzákladnější představuje konzumace dostatečného množství ovoce, které přispěje nejen k utužení imunity, ale zároveň tělu dodá spoustu potřebných látek.
Jak změnit stravování na podzim a vychutnat si sezónní pochoutky
Podzim je tady a s ním přichází změny v počasí, barevné listí a úžasná sezónní jídla. Je to ideální čas na to přehodnotit své stravovací návyky a začít se zaměřovat na sezónní ingredience a zdravé recepty.
5 druhů ovoce, které zahrnout do podzimního a zimního jídelníčku
Ovoce, které představuje cenný zdroj celé řady mikroživin, by mělo být nedílnou součástí jídelníčku po celý rok. Pravidelně bychom si ho proto měli dopřávat také v chladnější části roku, kdy je obzvláště důležité pro správné fungování imunitního systému.
Potraviny, bez kterých se v tomto období neobejdete. Zkuste si z nich udělat netradiční pokrm a zamilujete si je
V období babího léta a na podzim se v obchodech (a následně i v našich kuchyních) objevuje celá řada sezónních potravin jako dýně, švestky, ořechy a další. Přinášíme vám tipy na ty, které můžete zařadit do svého jídleníčku nebo rodinného repertoáru oblíbených jídel.