Představte si jemný sníh dopadající na krajinu hor zaslíbených. Tak slyším ozvěny japonských hor, kde se rodí jedna z nejexkluzivnějších lahůdek – Wagyu steak. Tato delikatesa není jen obyčejným kouskem masa, je to klenot pocházející z unikátní chovatelské tradice, která je spojena se šetrným zpracováním.

Co je to Wagyu?

Původ slova „Wagyu“ samotného je spojen s japonskými tažnými voly (“wa” znamená japonsko a “gyu” znamená hovězí dobytek). Jejich šlechtění je tajemstvím předávaným z generace na generaci. Obsahuje vyváženou kombinaci intramuskulárního tuku, který se rozpouští v jemných chutích na jazyku a dává dohromady rozkošně lahodné a šťavnaté zážitky každému gurmánovi. Díky tomuto obsahu je maso šťavnatější a jemnější než jakékoli jiné.

Zdravotní přínosy Wagyu

Výživové hodnoty Wagyu masa jsou znamenitým hýčkáním těla. Obsahuje vyvážené množství omega-3 a omega-6 mastných kyselin, které podporují zdraví srdce a mozku, a bohaté množství přírodního železa, zinku, bílkovin a dalších cenných živin. Pro milovníky masa, kteří hledají kombinaci zdravé a chutné stravy, je Wagyu steak rozhodně tou pravou volbou.

Jak si steak připravit

Při přípravě tohoto mistrovského kousku masa platí, že v jednoduchosti je krása. Doporučuje se použít klasickou metodu grilování nebo opékání na pánvi, kdy se jen s minimálním ochucením opeče z obou stran. Správně opečený kousek Wagyu masa by měl být z vnější strany křupavý a uvnitř šťavnatý. A co k tomu? Vhodná je jemná příloha z dušené zeleniny nebo smetanové bramborové pyré.

Vychutnat si každé sousto

Každé sousto Wagyu steaku by mělo být zážitkem pro chuťové buňky i čichové receptory. Wagyu steak zkrátka není pouhý produkt, je to mistrovské dílo.

S Wagyu stekem na talíři máte možnost okusit luxus a zažít perfektní chvíle, v nichž můžete zapomenout na denní starosti.

Autor při tvorbě článku využil svých vlastních znalostí a zkušeností.

https://ribsandburgers.com/au/news/3-reasons-why-wagyu-beef-is-the-best/