Objevujete rádi nové chutě? Proč nenahradit třeba klasický kečup něčím šmrncovnějším jako je pravá italská Salsa rossa. Příprava “červené omáčky” je jednoduchá a její chuť vás mile překvapí. Tady je recept.

Jak na to?

Pro přípravu je nezbytná opravdu kvalitní rajčatová passata. Povařte asi 5 minut dvě sklenice vinného octa, přidejte čtyři lžíce cukru a 500 ml rajčatové passaty předem ohřáté s olejem, stroužkem česneku, feferonkou, rozemletým celerem a mrkví. Přidejte trochu rajčatového protlaku a vařte asi 30 minut do zhoustnutí. Po sejmutí z plotny přidejte listy bazalky.

Náš tip

Salsa rossa se používá vychladlá na pokojovou teplotu. Pokud chcete, aby měla jemnější konzistenci, rozmixujte ji ponorným mixérem.

Dobrou chuť!