Objevujete rádi nové chutě? Proč nenahradit třeba klasický kečup něčím šmrncovnějším jako je pravá italská Salsa rossa. Příprava “červené omáčky” je jednoduchá a její chuť vás mile překvapí. Tady je recept.
Jak na to?
Pro přípravu je nezbytná opravdu kvalitní rajčatová passata. Povařte asi 5 minut dvě sklenice vinného octa, přidejte čtyři lžíce cukru a 500 ml rajčatové passaty předem ohřáté s olejem, stroužkem česneku, feferonkou, rozemletým celerem a mrkví. Přidejte trochu rajčatového protlaku a vařte asi 30 minut do zhoustnutí. Po sejmutí z plotny přidejte listy bazalky.
Náš tip
Salsa rossa se používá vychladlá na pokojovou teplotu. Pokud chcete, aby měla jemnější konzistenci, rozmixujte ji ponorným mixérem.
Dobrou chuť!
MilanLouda
"Nejlehčí den byl ten včerejší"
Jsme redakce portálu Tvojemísto.cz. Milujeme osobní rozvoj i nejrůznější témata, která nás životem provází. Své náměty nám pište na náš redakční email.
Jsme redakce portálu Tvojemísto.cz. Milujeme osobní rozvoj i nejrůznější témata, která nás životem provází. Své náměty nám pište na náš redakční email.